Wil jij met ons mee?

2024 gaat de KYII weer naar Londen, wie vaart mee?

In 2024 willen wij weer naar Londen varen. Daarvoor nodigen wij vooral ook jongeren uit Heeg en wijde omgeving uit. Zowel in 2019 met de reis naar Londen als in 2022 naar Kopenhagen hebben we zelf ervaren wat een geweldig zeewaardig schip de KYII is. Op de Fluessen is het voor de aak allemaal wat tam, maar op zee komt Korneliske Ykes II echt tot leven. Daar is het schip voor gebouwd. Het is ons plan om volgend jaar tussen half juni en half juli 1 of 2 keer naar Londen te varen en weer terug. Dat zal in beide gevallen een tocht zijn zonder onderbreking. Afhankelijk van de weersomstandigheden mag je vanuit Heeg naar de Towerbridge rekenen op vier à zeven dagen. En terug zal misschien wat korter duren, aangezien er toch meestal zuidwesten wind staat.

Wij nodigen voorla ook jongeren uit, die weten wat zeilen is. Mocht je ervaring hebben op een skûtsje, dan is dit een mooie kans om het grote water te ervaren. Douwe Bootsma en Jelger de Jong zijn, samen met Freerk Visserman, de jongeren binnen ons bestuur. Maarten Stuurman, onze voorzitter en ervaren schipper, voegt zich daarbij. Zij maken zich er samen sterk voor om met leeftijdsgenoten deze ervaring te delen.

Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor oudere belangstellenden. Afhankelijk van de belangstelling varen we 2 keer op en neer naar Londen! Dus voor elk wat wils!

We zullen de tocht met zo’n 10 à 12 personen maken. Eén daarvan is de schipper. Die heeft de eindverantwoordelijkheid, kent het schip door en door en weet de taken te verdelen. Elke keer is een ploeg van 4 à 6 personen aan het werk. Dat betekent vier uur op en vier uur af.

Laat weten dat jij ook bent geinteresseerd!

Voor de reis va 2024 zijn wij dus vooral ook op zoek naar jongere bemanningsleden die ‘zeebenen’ hebben of willen krijgen. Als jij dat ook graag wilt, stuur dan je zeil-cv naar ons en vertel waarom we jou zouden moeten uitnodigen om mee te gaan proefvaren! of vul het contactformulier hieronder in en we nemen contact op:

Het team van 2019, een onvergetelijke belevenis voor allemaal!

Pin It on Pinterest