Palingaak KYII naar London

Met de boeg naar London, een droom die werkelijkheid is geworden! Het zilte nat lag te wachten, KYII heeft de Noordzee bedwongen!

De palingaak vaart veel, maar had nog nooit het zilte nat van het kanaal geproefd. De Korneliske Ykes II heeft de overkant -Engeland- eind juni 2019 mogen bereiken. We zijn met de Korneliske Ykes II naar Engeland gevaren, de Theems op naar de oude vaste ligplaats, de zogenaamde ‘Dutch Mooring’.

Geschiedenis is niet alleen een papieren verhaal, de geschiedenis van palingaken, paling, palingvangst en palinghandel kun je vandaag de dag nog zelf beleven. Aan boord van de palingaak waan je je terug in de tijd en om de geschiedenis los te maken van het papier en louter eigen voorstelling, wil de Stichting met het schip naar Londen.

Voor deze en volgende reizen -eigenlijk meer expedities- heeft de Stichting de steun nodig van fondsen, bedrijven en vrijwilligers. De aak moet goed uitgerust worden met alle veiligheidsmiddelen die nodig zijn voor een tocht over zee. De bemanning dient getraind te zijn, zodat ze de weergoden tijdens de tocht kunnen trotseren. Er moet voldoende materiaal een boord zijn om bezoekers het Heegemer palingverhaal in Londen te kunnen laten ervaren. En tenslotte vergt het onderhoud flinke investeringen.

Pin It on Pinterest