Met de boeg naar Londen

De palingaak vaart heel veel, maar heeft nog nooit het zilte nat van het kanaal geproefd. De Korneliske Ykes II heeft de overkant -Engeland- nog niet mogen bereiken. Mede daarom heeft Stichting De Palingaak nu het plan opgevat met de Korneliske Ykes II naar Engeland te varen, de Theems op naar de oude vaste ligplaats vlak voorbij de London Tower Bridge, de zogenaamde ‘Dutch Mooring’.

Geschiedenis is niet alleen een papieren verhaal, de geschiedenis van palingaken, paling, palingvangst en palinghandel kun je vandaag de dag nog zelf beleven. Aan boord van de palingaak waan je je terug in de tijd en om de geschiedenis los te maken van het papier en louter eigen voorstelling, wil de Stichting met het schip naar Londen.

Voor deze reis -eigenlijk meer een expeditie- heeft de Stichting de steun nodig van fondsen, bedrijven en vrijwilligers. De aak moet goed uitgerust worden met alle veiligheidsmiddelen die nodig zijn voor een tocht over zee. De bemanning dient getraind te zijn, zodat ze de weergoden tijdens de tocht kunnen trotseren. Er moet voldoende materiaal een boord zijn om bezoekers het Heegemer palingverhaal in Londen te kunnen laten ervaren.

Zo delen wij onze passie voor de palingaak!

Pin It on Pinterest