2024 naar London, ga jij mee?

2024 naar London, ga jij mee?

2024 gaat de KYII weer naar Londen, wie vaart mee?

In 2024 willen wij weer naar Londen varen. Daarvoor nodigen wij vooral jongeren uit Heeg en wijde omgeving uit. Zowel in 2019 met de reis naar Londen als in 2022 naar Kopenhagen hebben we zelf ervaren wat een geweldig zeewaardig schip de KYII is. Op de Fluessen is het voor de aak allemaal wat tam, maar op zee komt Korneliske Ykes II echt tot leven. Daar is het schip voor gebouwd. Het is ons plan om volgend jaar half juni naar Londen te varen en half juli weer terug. Dat zal in beide gevallen een tocht zijn zonder onderbreking. Afhankelijk van de weersomstandigheden mag je vanuit Heeg naar de Towerbridge rekenen op vier à zeven dagen. En terug zal misschien wat korter duren, aangezien er toch meestal zuidwesten wind staat.

Wij nodigen jongeren uit, die wel weten wat zeilen is. Mocht je ervaring hebben op een skûtsje, dan is dit een mooie kans om het grote water te ervaren. Douwe Bootsma en Jelger de Jong zijn, samen met Freerk Visserman, de ‘jongeren’ binnen ons bestuur. Maarten Stuurman, onze voorzitter en schipper, voegt zich daarbij. Zij maken zich er sterk voor om met leeftijdsgenoten deze ervaring te delen.

We zullen de tocht met zo’n 10 à 12 personen maken. Eén daarvan is de schipper. Die heeft de eindverantwoordelijkheid, kent het schip door en door en weet de taken te verdelen. Elke keer is een ploeg van 4 à 6 personen aan het werk. Dat betekent vier uur op en vier uur af.

zondag 14 mei: open dag

Op zondag 14 mei liggen we met de palingaak aan de walkant van de Syl. Mocht je interesse hebben, dan ben je van harte welkom om kennis te maken, meer te weten te komen en misschien jezelf op te geven om mee te varen. Ook als je jezelf misschien nog te jong of een oudere jongere voelt.

Oefenweekeinden:

We vragen wel van je om dit jaar al aan een paar oefenweekenden deel te nemen. Die weekenden vertrekken we vanuit Stavoren of Lemmer, varen we over het IJsselmeer en afhankelijk van het weer een stukje Noordzee. Zo’n oefenweekend is belangrijk om de sfeer te proeven, te weten wat je te wachten staat, het schip te leren kennen en ook te ervaren of we met elkaar een goed team kunnen vormen. Natuurlijk zullen we in het voorjaar van 2024 ook nog het nodige met elkaar ondernemen, maar we willen wel graag dit jaar een goede basis leggen. Met elkaar overleggen we op 14 mei de data voor die oefenweekenden.

Op zondag 14 mei zijn wij van 14.00 tot 18.00 uur aan boord om je te ontvangen. Mocht je voor die tijd al vragen hebben, dan kun je die kwijt op ons mailadres london@palingaak.nl

Wil je ons volgen of meer weten?

Hou dan de website in de gaten. Of volg ons op facebook (https://www.facebook.com/palingaakopzee). Of op Instagram (https://www.instagram.com/palingaakopzee/)

Heb je vragen? Vul ons contactformulier in:

‘Het jongerenteam’

  • Douwe Bootsma
  • Jelger de Jong
  • Maarten Stuurman
  • Freerk Visserman
2019 aankomst in Londen

Pin It on Pinterest