Reisschema en aanmelding bemanningsleden (09-03)

Reisschema en aanmelding bemanningsleden (09-03)

Het voorlopige reisschema is aangepast per 09-03. De voorbereiding en de reis is opgedeeld in etappes. Op de foto is het schema in kalendervorm zichtbaar. Samengevat gaat het er ongeveer uit zien als volgt:

  1. Oefentochten: In april en mei willen we een aantal oefendagen varen op groot water. Van bemanningsleden die op zee mee gaan/willen verwachten we dat ze ook minimaal één, maar liefst enkele dagen mee kunnen varen om elkaar goed te leren kennen.
  2. Heenvaart: De heenreis willen we volbrengen in de sfeer zoals weleer. Oftewel in één ruk van Heeg naar London met een bemanning van ongeveer 10 personen die we in wachten zullen indelen. Het vertrek uit Heeg staat gepland op zondag 16 juni, daar gaan we wel een happening van maken natuurlijk. Uiteraard bestaat de kans dat we onderweg het anker erin gooien om met goed weer en gunstig tij de oversteek te maken, maar daar is ook ruimte voor in de planning. Als we bij de Thames aankomen zullen we ook op gunstig tij moeten wachten, dus ook daar houden we rekening met wachttijd totdat we richting London varen.
  3. Hermitage Mooring Open Days: Vlakbij de Tower Bridge is een dubbele drijvende steiger waaraan diverse traditionele schepen liggen, waaronder meerdere Nederlandsche schepen, de Hermitage mooring. Wij hebben daar een ligplaats voor meerdere dagen en op de open dagen zijn wij ook te bezoeken.
  4. Eel Festival: Tijdens het verblijf in London is het “London Eel Festival”, een festival georganiseerd door de Sustainable Eel Group, een stichting die zich net als de Nederlandse stichting DUPAN in Europa sterk maakt voor duurzame palingvangst.
  5. Terugvaart: De terugreis willen we in forse dagtochten van zo’n 70 mijl maken. Na elke dagtocht streven we ernaar een dag in de aankomsthaven te blijven en daar lokale aandacht te vragen voor de Palingaak en voor de duurzame palingvangst. Wisselen van bemanning kan op die dagen gemakkelijk. Wanneer bijvoorbeeld een team aflossers met een auto naar de haven komt, kunnen bemanning en mogelijke gasten die afstappen met die auto weer terug naar huis rijden.

Al met al zijn er meerdere mogelijkheden om mee te varen. De uiteindelijke planning gaan we maken op basis van de aanmeldingen en onder andere een mix van ervaring en leeftijd. Daarom verzoeken wij belangstellenden om ons aanmeldformulier via de volgende link in te vullen, zodat we weten wat voor ‘vlees we in de kuip hebben’ en wanneer jullie zouden kunnen:

AANMELDFORMULIER PALINGAAK NAAR LONDON

Wanneer jij nog mensen weet die mee zouden willen (en kunnen) dan houden we ons aanbevolen.

Pin It on Pinterest